Expositie : Blue Boomerang

invitation-card-exb.2-aprilWG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515

BLUE BOOMERANG Régis Gonçalves
1 t/m 11 april 2016

Opening: 3 April – 15:00 door Anne Berk, tentoonstellingsmaker en publicist

Régis Gonçalves woont en werkt in Amsterdam en heeft een Braziliaanse achtergrond. Hij maakt schilderachtige objecten en installaties. In 2015 exposeerde Regis Gonçalves bij WG Kunst met Blue Longing. Daarbij ging het om het verlangen naar iets wat je niet hebt.

Zijn huidige tentoonstelling Blue Boomerang gaat over emoties, die begraven liggen in de herinnering. Zo’n vergeten emotie kan worden opgeroepen door een smaak, een geur, een aanraking of een kunstwerk. Kunst kan iemands nostalgische gedachten en gevoelens in een flits tot leven wekken. Het beeld kaatst terug naar de kijker en roept vergeten gevoelens op, van vreugde, verdriet, haat, vrees of liefde. In de woorden van Gonçalves: A Blue Boomerang ervaring!

Blue Boomerang nodigt de kijker uit op voor een reis door zijn herinnering. Gonçalves zet ons op het spoor door middel van kleur, vorm en concept. Daarbij staat rood voor macht, blauw voor wijsheid en groen voor moed, als belichaming van het streven naar een ideale wereld. De werken dienen als katalysator voor onze herinnering. Ze hebben met opzet geen titel. Ze fungeren als spiegel voor de kijker, zodat die zijn eigen Blue Boomerang ervaring mee kan maken.

TENTOONSTELLINGSPERIODE
vrijdag 1 t/m zondag 11 april 2016
geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 

Opening programma
Barokmuziek – Claudio Monterverdi (1567-1643)
Barbara Wessel, sopraan.
Vera Ramer, sopraan.
Teun Lingeman, theorbe.